W tym tygodniu proponuję rozpocząć wrzesień ciastem- na osłodę kończącego się lata. Jest to tarta, która swoim mirabelkowym aromatem przypomina jeszcze ciepłe dni. Dziś słońce nieśmiało zajrzało w okna i pozwoliło mieć nadzieję, że słupek rtęci jeszcze chwilę zabawi w okolicach dwudziestu stopni. Tym bardziej warto skorzystać ze sprzyjającej aury, zerwać ostatnie śliwki z drzewa- są teraz cudownie dojrzałe i aromatyczne, i chlupnąć nimi w ciasto. To ciasto zrobiłam przez nazwę- tarte aux mirabelles . Jak można ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...