Ciasto Różowa Landrynka – prosty biszkopt z owocami, kremem i bezą

Ciasto Różowa Landrynka – prosty biszkopt z owocami, kremem i bezą

Przepis na : deser

Ciasto Różowa Landrynka, które swoją nazwę zawdzięcza różowemu kolorowi kremu i frużelinie wiśniowej. Jest bardzo smaczne i wygląda efektownie. Sprawdzi się do popołudniowej kawy, ale również na różnego rodzaju rodzinnych uroczystościach. Ciasto nie jest zbyt ciężkie, ani słodkie – powinno zasmakować wszystkim miłośnikom słodkości.   Składniki na Ciasto Różowa Landrynka: Biszkopt: 4 jajek rozmiar L 120 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (niepełna szklanka) 25 g mąki ziemniaczanej (łyżka) 120 g cukru (trochę ponad...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.