Jak sama nazwa wskazuje są to pyszne, małe ciasteczka pochodzące z Poznania. Nie wiem jednak skąd wzięła się nazwa "Rusy poznańskie". Ciasteczka o tej wdzięcznej nazwie są tak naprawdę wariacją na temat ciastek z miodem. Pyszny aromat miodu sprawia, iż ciasteczka zachowują długo świeżość. "Rury poznańskie" są wspaniałym dodatkiem do popołudniowej herbaty, a podane gościom na pewno zaintrygują swoim niecodziennym kształtem. Składniki: 300 g mąki 100 g miodu 80 ml wody 50 g cukru 10 g proszku do pieczenia 1...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.