Fale Dunaju z czereśniami z likieru
Fale Dunaju z czereśniami z likieru
Ciasto znane i lubiane przez wszystkich łasuchów. Pyszne połączenie ciasta babkowego z masą budyniową oraz czereśniami osączonymi z likieru, który to spokojnie leżakował sobie u mnie w domu przez co najmniej dwa miesiące, a po odlaniu likieru pozostały czereśnie, które są mocno nasączone alkoholem i rewelacyjnie sprawdzają się w ciastach. Postanowiłam zatem, że użyję ich zamiast tradycyjnych jabłek, które, odkąd pamiętam, zawsze dodawałam do tego ciasta. Poza tym jeszcze pyszna, budyniowa masa i pole... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ciasteczkowy Potwór
Autor
Beata Kuśmirek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, polewa, czereśnie, likier, budyń, jabłka, ciasto na niedziele, polewa czekoladowa, ciasta z masa, ciasto z masa, pyszne ciasto, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasta z jabłkami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto ucierane , ciasto z białek , jabłka pieczone
Inne przepisy z Ciasteczkowy Potwór
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję