Jogurtowe racuchy z jabłkami

Jogurtowe racuchy z jabłkami

Jogurtowe racuchy z jabłkami

Przepis na : śniadanie

Małe racuszki z jabłkami przygotowane na jogurcie naturalnym, bez drożdży. Szybki, tani i prosty przepis. Wystarczy tylko wszystkie składniki wymieszać łyżką lub trzepaczką i ciasto gotowe do smażenia. Bez miksera, bez wyrabiania i wyrastania ciasta.  Takie placuszki z jabłkami są pyszne - wychodzą mięciutkie i puszyste. Idealnie sprawdzą się na śniadanie, kolację lub podwieczorek. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Racuchy to przysmak mojego dzieciństwa. Uwielbiałam, gdy mama robiła je na o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, śniadania, jabłka, racuchy, tarta, obiad, kolacja, zupa, ciasteczka, placuszki, bez pieczenia, tort, torty, placki, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto jogurtowe, placki z jabłkami, tarta z jabłkami

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.