Chleb z Vermont na zakwasie z mąką pszenną razową Hamelman'a

Chleb z Vermont na zakwasie z mąką pszenną razową  Hamelman'a

Chleb z Vermont na zakwasie z mąką pszenną razową Hamelman'a

Chleb pszenny z dodatkiem mąki pszennej razowej. Jak większość chlebów które do tej pory upiekłam wg przepisów J. Hamelman'a - świetny.  Przepis z książki  "Chleb", autor Jeffrey Hamelman.składnikizaczyn 140 g mąki chlebowej pszennej170 g wody30 g aktywnego zakwasu (dokarmionego ok 12 g wcześniej)ciasto właściwe680 g mąki pszennej chlebowa90 g mąki pszenna razowej420 g wody20 g soli300g zaczynuprzygotowaniezaczynPrzygotować na 12 - 16 godzin przed końcowym mieszaniem ciasta. Wymieszać w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.