Ciasto kapitańskie(bez pieczenia)

Ciasto kapitańskie(bez pieczenia)

Ciasto idealne pod każdym względem. Dosyć łatwe w przygotowaniu, a zarazem bardzo klasyczne. Główną baza tego smakołyku jest krem budyniowy z dodatkiem ajerkoniaku. Moim zdaniem to połączenie jest strzałem w dziesiątkę. Ajerkoniak nadaje ciekawego i interesującego smaku. Samo ciasto przełożone jest herbatnikami. Co tworzy ciekawy czarno - biały wzór. Jest to deser na wiele okazji, ale i na spędzenie miłego popołudnia. Polecam ! Składniki: masa budyniowa 600 ml mleka 150 g cukru 150 g masła 120 g budyniu waniliow...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, ciasto, budyń, ciasto 3 bit, deser, ciasto na herbatnikach, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto kakaowe, ciasto ucierane

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.