Turecki börek czyli mięso mielone zapiekane w cieście filo
Turecki börek czyli mięso mielone zapiekane w cieście filo
Przepis na : kolacja
Ewa Duszkiewicz z bloga Jedz z apetytem zainteresowała mnie orientalną kuchnią. Na razie nie czuję jeszcze za bardzo tych smaków, ale przecież od czegoś trzeba zacząć, prawda? Na pierwszy ogień poszedł börek, czyli coś w rodzaju zapiekanki z ciastem filo w roli głównej. Smaki bardzo zwyczajne, takie polskie - można by to tak określić. Przecież mielone mięso, pomidory czy ser to produkty zwyczajne, używane w polskich kuchniach codziennie. Innowacyjne jest ciasto filo, podobne trochę do ciasta francuskieg... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna
Autor
Małgorzata K
Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, sosy, mielone, mięso, mięso mielone, papryka, pomidor, zapiekanki, zapiekanka, sos mięsny, ser żółty, przepisy na święta, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, marchewka, francuskie, do pracy, lekkie ciasto, pomidory z serem, mięso na obiad, obiad, kolacja, zapiekanka z mięsem , pyszne ciasto, sos do mielonego , sos do jajek, zapiekanka z serem, proste i szybkie ciasto, proste ciasto
Inne przepisy z Codzienna kuchnia niecodzienna
Dodaj komentarz