Turecki börek czyli mięso mielone zapiekane w cieście filo

Turecki börek czyli mięso mielone zapiekane w cieście filo

Turecki börek czyli mięso mielone zapiekane w cieście filo

Przepis na : kolacja

Ewa Duszkiewicz z bloga Jedz z apetytem zainteresowała mnie orientalną kuchnią. Na razie nie czuję jeszcze za bardzo tych smaków, ale przecież od czegoś trzeba zacząć, prawda? Na pierwszy ogień poszedł börek, czyli coś w rodzaju zapiekanki z ciastem filo w roli głównej. Smaki bardzo zwyczajne, takie polskie - można by to tak określić. Przecież mielone mięso, pomidory czy ser to produkty zwyczajne, używane w polskich kuchniach codziennie. Innowacyjne jest ciasto filo, podobne trochę do ciasta francuskieg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Autor

Małgorzata KMałgorzata K

Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.


Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sosy, mielone, mięso, mięso mielone, papryka, pomidor, zapiekanki, zapiekanka, sos mięsny, ser żółty, przepisy na święta, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, marchewka, francuskie, do pracy, lekkie ciasto, pomidory z serem, mięso na obiad, obiad, kolacja, zapiekanka z mięsem , pyszne ciasto, sos do mielonego , sos do jajek, zapiekanka z serem, proste i szybkie ciasto, proste ciasto

Inne przepisy z Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.