Keks to jeden z najpopularniejszych ciast w Polsce. W sumie to się nie dziwię. Jest pyszny, łatwy i super wilgotny. Nie każdy jednak wie, że Klasyczny keks z bakaliami pochodzi z Kujaw. Jest to region najbardziej kojarzony z piernikami. Słusznie, ale czemu nie również z keksem. Klasyczny keks piekę od niedawna, ale za to dosyć często. Przepis, który wam dziś pokarze jest przez zemnie sprawdzony i warty zapamiętania. Klasyczny keks z bakaliami jest to dobry wybór nie tylko na święta. Polecam! Składniki: 300 g...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.