OCZY CARYCY

OCZY CARYCY

OCZY CARYCY

Ciasto bajecznie kolorowe prawie jak Carska Rosja. Ciekawe czy pomysłodawca ciasta nazywając je Oczy Carycy, miał na myśli Cesarzową Katarzynę, czy nazwa związana jest z kimś lub czymś innym. Zawsze gdy słyszę słowa Caryca przed oczami widzę właśnie Carycę Katarzynę. Ciasto najładniej prezentuje się z zieloną galaretką, niestety zapomniałam kupić zielną i zmuszona byłam podmienić na czerwoną. SKŁADNIKI Ciasto jasne: 6 białek 0,5 szklanki cukru 1 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, galaretka, biszkopt, budyń, polewa, ciekawe przepisy, placki, desery, deser, ciasto z galaretka, pączki, ciasto z białek , ciasto z bezami, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto budyniowe, ciasto ucierane , ciasta z masa, deser z galaretka, mleko w proszku, ciasto bez pieczenia z galaretka, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, pączki pieczone, ciasto z masą budyniową, placki ziemniaczane

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.