Lubię takie wspólne wirtualne spotkania w kuchni z innymi blogerami, blogerkami..Tym razem dołączyłam do wspólnego pieczenia ciasta, które zorganizowała Agnieszka. Ciasto proste i szybkie do zrobienia..a jeszcze szybciej do zjedzenia...Czasem nie zdążę zrobić porządnego zdjęcia..bo ciasto jest zjadane w błyskawicznym tempie..albo np.jak coś robię wieczorem lub nawet w nocy to nie ma warunków do robienia dobrych zdjęć [trza chyba kiedy zaopatrzyć się w lepszy sprzęt fotograficzny]..a pozostawienie fotograf... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...