Jagodzianki - na cieście drożdżowym z cukrową polewą

Jagodzianki - na cieście drożdżowym z cukrową polewą

Jagodzianki - na cieście drożdżowym z cukrową polewą

Jagodzianki to małe, puszyste drożdżowe słodkości nadziane dużą ilością świeżych jagód. Podczas ich pieczenia, po całym mieszkaniu unosi się niesamowity zapach drożdżowego  ciasta  i jagód 😋 Aby dodać jagodziankom słodkości,  obowiązkowo przed podaniem należy je polać cukrową polewą.  Składniki na 12 jagodzianek: ciasto drożdżowe 3 i 1/3 szklanki mąki pszennej (500 g) 1 opakowanie suszonych drożdży (7 g) 1/2 szklanki drobnego cukru (110 g) 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/3 szklanki oleju (60... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.