Ciasto Skrzydła Ikara – owocowa pianka bez pieczenia

Ciasto Skrzydła Ikara – owocowa pianka bez pieczenia

Przepis na : deser

Ciasto Skrzydła Ikara to pyszny i leciutki dwuwarstwowy deser na bazie bitej śmietany, malin i brzoskwiń. Robi się je bardzo szybko i nie wymaga wiele pracy. Po przygotowaniu jednak trzeba je umieścić na kilka godzin w lodówce, aby masa dobrze zastygła i dało się bez problemu kroić nożem na porcje. Ciasto smakuje prawie jak lody owocowe, dlatego najlepiej podawać je prosto z lodówki w czasie ciepłych wiosennym czy letnich dni. Składniki na ciasto Skrzydła Ikara: 250 g brzoskwiń lub mango (świeże lub z puszki) 250 g...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.