Chleb na zakwasie - Pain au levain J.Hamelman
Chleb na zakwasie - Pain au levain J.Hamelman
Kolejny przepis z książki "Chleb" Jeffrey Hamelman'a. Tym razem chleb francuski. Wyszły wspaniale dwa bochenki, bardzo długo smaczne. Oczywiście najpyszniejsze zaraz po lekkim przestudzeniu - jeden z bochenków został zjedzony już pierwszego wieczora. Chlebowa duma mnie rozpiera! składnikizaczyn 130 g mąki chlebowej pszennej10 g mąki chlebowej żytniej90 g wody2 łyżki (30g) aktywnego zakwasu (dokarmionego ok 12 g wcześniej)ciasto właściwe730 g mąki pszennej chlebowej40 g mąki żytniej ch... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Stare Gary
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Stare Gary
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, chleb na zakwasie, pizza , francuskie, pizza przepis, ciasto na pizze, pieczywo, chleb na drożdżach , ciasto z masa, ciasta z masa, lekkie ciasto, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, chleb mieszany, szybki ciasto, szybkie ciasto
Inne przepisy z Stare Gary
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję