Chleb na zakwasie - Pain au levain J.Hamelman

Chleb na zakwasie  - Pain au levain J.Hamelman

Chleb na zakwasie - Pain au levain J.Hamelman

Kolejny przepis z książki  "Chleb" Jeffrey Hamelman'a. Tym razem chleb francuski. Wyszły wspaniale dwa bochenki, bardzo długo smaczne. Oczywiście najpyszniejsze zaraz po lekkim przestudzeniu - jeden z bochenków został zjedzony już pierwszego wieczora. Chlebowa duma mnie rozpiera! składnikizaczyn 130 g mąki chlebowej pszennej10 g mąki chlebowej żytniej90 g wody2 łyżki (30g) aktywnego zakwasu (dokarmionego ok 12 g wcześniej)ciasto właściwe730 g mąki pszennej chlebowej40 g mąki żytniej ch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, chleb na zakwasie, pizza , francuskie, pizza przepis, ciasto na pizze, pieczywo, chleb na drożdżach , ciasto z masa, ciasta z masa, lekkie ciasto, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, chleb mieszany, szybki ciasto, szybkie ciasto

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.