Dzisiejsze ciasto to połączenie smaku owocowych darów jesieni w postaci jeżyn oraz słodkości pysznych kremowych, kokosowych markiz. Jeżyny doskonale przełamują słodycz I sprawiają , że mamy do czynienia z prawdziwą jeżynową princessą :) Najlepsze drugiego dnia. Blaszka 22 x 25 cm. Składniki na ciasto: 2 i pół szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag margaryny 4 żółtka Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 równe części. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...