Przepis na : deser
Trudno jest wyobrazić ciasto bez cukru, glutenu, laktozy i tłuszczu, ale to jest możliwe. Już wcześniej przedstawiałem Wam ciasto jaglane bez cukru i mąki , zaś dziś serwuję ciasto czekoladowe bez cukru, mąki i tłuszczu ! Ciasto wg. tego przepisu wychodzi naprawdę cudowne, jest bardzo wilgotne, pulchne, leciutkie i w miarę słodkie dzięki naturalnej słodyczy daktyli i bananów i nieco przypomina Brownie, tylko jest trochę bardziej puszyste. Jako zamiennik cukru w cieście występują daktyle, oraz dojrzałe banany,... czytaj dalej...
Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.