mięso, lekko prószymy mąką z jednej strony , na to ,nakładamy łyżką, cienką warstwę ,smażonego pure z pieczarek , dociskamy ręką , obtaczamy w roztrzepanym jajku i następnie w bułce tartej ( jak schabowe ) . Trzeba to robić ostrożnie ,żeby się nie rozpadło . Obtoczone kotlety , odstawiamy do lodówki na około 30 minut ,żeby się schłodziły i „zesztywniały” , wtedy nie rozpadną się przy smażeniu
Ogrodnik w podróżydoprawianiem na końcu. Można dodać - tak jak ja - domowy przecier lub passatę pomidorową. Co kto lubi. Danie robi się szybko, jest bardzo smaczne i jest dobrą alternatywą dla zwykłego schabowego. Składniki na 2 porcje: 300 g schabu 300 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku 5-6 korniszonów 1 puszka pomidorów* sól, pieprz, papryka słodka, papryka
My simple kitchenkiedyś zupę z kimichi? Polecam z całego serca, bo doznania smakowe są ciut inne od znanej zupy choćby kwaśnicy, a poza tym jest szalenie rozgrzewająca. Gotujemy ją na kostce schabowej, tak jak każdą inną zupę. Musimy tylko odpowiednio wcześniej przygotować sobie kimichi, które może sobie stać w lodówce bardzo długo. ( Przepis tutaj ) Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieproblemu - wystarczy zajrzeć do byle jakiego supermarketu... W tym całym świątecznych ferworze mam dla Was przepis, który się sprawdzi nie tylko na święta, ale i na każdy obiad. Roladki schabowe nadziewane suszonymi śliwkami i boczkiem. Bardzo przyjemne połączenie. Do tego sosik, podkręcony nieco konfiturą żurawinową i... chyba tyle wystarczy :) Oczywiście proporcje można łatwo dostosować do własnych potrzeb :) Składniki
My simple kitchentylko zechce...". Źródło - internet To danie powstało spontanicznie - jako efekt czyszczenia lodówki. Zostało mi trochę szpinaku, kawałek papryki i sera. Do tego trochę majonezu i keczupu i wyszedł pyszny schabowy :) Nie podaję dokładnych proporcji gdyż łatwo można je sobie dostosować do własnych potrzeb :) Składniki: schab w plastrach sól, pieprz, słodka papryka Na każdy kawałek schabu: 1/2 - 3/4 łyżeczki majonezu
My simple kitchenDoprawiamy solą , białym pieprzem , granulowanym czosnkiem , mieloną gałką ( odrobinę nie za dużo ,żeby nie zdominowała potrawy ) , odstawiamy na 30 minut . W miseczce roztrzepujemy jajka, jak do schabowych , do kolejnej miski wsypujemy bułkę tartą , a do ostatniej tarty ser . No i teraz zaczyna się gimnastyka , bo ser lubi się ześlizgnąć . Bierzemy filet zanurzamy w jajku , zgarniając jego nadmiar ręką , kładziemy jedną
Ogrodnik w podróżyDuszony groszek z marchewką Duszony groszek z marchewką , jest świetną przystawką do obiadu , podawaną na ciepło . W naszym domu zjawia się zawsze w tym samym czasie co kotlet schabowy z piersi kurczaka , w towarzystwie pure z ziemniaków " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Bardzo stara i wypróbowana , delikatna przystawka , którą pamiętam jeszcze z dzieciństwa , smaczna i niezawodna
Ogrodnik w podróżypieczarkowy to świetny dodatek to wszelkiego rodzaju mięs i nie tylko. Najczęściej podaję go moim mężczyznom do kotletów schabowych a nawet czasami do kotletów mielonych. Przygotowanie takowego sosu zajmie niespełna 15 minut i najlepiej smakuje na ciepło. Sos pieczarkowy zgodnie z poniższym przepisem charakteryzuje się lekko cierpkim posmakiem dzięki cytrynie – to dzięki niej […] The post Sos pieczarkowy appeared
Magiczny Garnekokoło 0,5 cm . Solimy , smarujemy musztardą ( jedna łyżeczka na jeden kotlet ) , pieprzymy , obtaczamy w roztrzepanym jajku , bułce tartej i smażymy na złoty kolor na dość dużym ogniu ( jak schabowy ) . Jajka smażymy jako tzw . sadzone . Można z jednej strony , wtedy jest ładne żółtko , a Ci co nie lubią surowego białka mogą je przykryć na minutkę , dwie przykrywką i wtedy , dojdą
Ogrodnik w podróżykawy , którego już nie używamy mielimy czosnek razem z papryczką chili i tą mieszanką grubo nacieramy mięso . Odstawiamy na godzinę do lodówki . Po tym czasie postępujemy jak z kotletem schabowym , obtaczamy każdy kawałek w roztrzepanym jajku , bułce tartej i smażymy na złocisty kolor z obu stron . Podajemy z makaronem , frytkami lub jak nam tylko przyjdzie fantazja Smacznego ! Post Ogniste, chrupiące
Ogrodnik w podróżymiałam ochoty na tradycyjnego schabowego. Nie ukrywam również, że nie jetem wielką fanką tego rodzaju mięsa. Postanowiłam zatem pokombinować. Lubię przemycać warzywa gdzie tylko się da i tym razem także postanowiłam to uczynić. Zdecydowanie ta wersja schabu przemawia do mnie o wiele bardziej niż klasyczny, panierowany schaboszczak z ziemniakami i buraczkami. Składniki: 4 plastry schabu 450 g marchewki
My simple kitchenTalarki z cukinii... Złocista, delikatnie chrupiąca skórka. I sprężyste, soczyste wnętrze. Pyszne, szybkie i tanie. Smacznego! Składniki: 1 średnia cukinia; Mąka pszenna; 1 duże jajko
Gospodyni Miejskajest pewien standard. Warzywa używamy świeże lub mrożone, jak wolicie i jakie macie w kuchni Co nam trzeba? Garnek 5 litrowy, napełniony wodą w ilości 4 l 2 kości schabowe, 2 skrzydełka lub udko z kurczaka 200-300 g różyczek kalafiora 4 ziemniaki- kroimy w kosteczkę 4 marchewki – kroimy w słupeczki 1 pietruszka, kroimy w półplasterki kawałek selera- pokrojony
Latosiowydomporad, jak można urozmaicić to danie, aby było skrojone pod Wasze gusta. Jeśli szukasz przepisu na niedzielny obiad, to klasyką są bitki wieprzowe, albo chyba lubiane przez wszystkich kotlety schabowe. Gulasz z makaronem składniki Ja używam w swoim przepisie papryk w różnych kolorach, aby jeszcze bardziej dodać smaku tej potrawie, przecież wygląd też jest ważny. Możecie użyć dowolnego rodzaju makaronu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!