Uwielbiam tradycyjne schabowe, jednak czasem lubię podać je w wyjątkowy sposób. tym razem połączyłam mięso z warzywami i ziołowo-winnym sosem. Do dania podałam długoziarnisty Ryż Halina , który dostałam do testowania ze strony Mama na zakupach . Przygotowany jednak w szczególny sposób... Składniki: 500g schabu wieprzowego bez kości, 2 marchewki, 200g selera naciowego, 3 cebule
Z miłości do słodkościdania są lekkie i przepełnione dużą ilością warzyw:)) Taka jest właśnie moja ryba pokryta duszonymi warzywami. Lekkostrawna, mało kaloryczna, ale przede wszystkim zdrowa i naprawdę smaczna! Można też zwykłe schabowe pokryć tak uduszonymi warzywami. Składniki: 700g filetu z dorsza, 2 marchewki, 1/4 kapusty pekińskiej, 1/3 pora, 3 liście selera naciowego, pietruszka, cebula, łyżka
Z miłości do słodkościchochelka bulinon. Jedna chochelka I czekamy by ryż przyjąl rosól, mieszamy I od początku- chochelka bulionu, mieszamy .... Gdy ryż przyjmnie cały bulion dodajemy pieczarki. Mieszamy. W międzyczasie usmażyłam mini schabowe. Zciągamy z gazu- dodajemy masło, kukurydzę, groszek , natke pietruszki I ok 2-3 łyżek parmezanu. Mieszamy. I gotowe :) Życzę smacznego I miłego dnia , pozdrawiam
Smaki EdytyZdrowy szybki obiad? :) tak dzisiaj zapraszam Was do kuchni tajskiej na wieprzowinę z warzywami . A do tego - obiad jest ekspresowy . Zapraszam Składniki: 4 kotlety wieprzowe ( schabowe ) 1 cebula czerwona 1 brokuł 2 czerwone papryki 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru 2-3 łyzki sosu sojowego 1 op małej kukurydzy - baby corn 2-3 łyżki oleju orzechowego
Smaki EdytyPrzyszło mi do głowy , że jeżeli robię kotlety schabowe w sosie ,,myśliwskim" to można podobnie zrobić sznycle drobiowe .Robiłam już takie sznycelki (Kotleciki drobiowe w sosie ,,lodówkowym,,)-z tym , że tamten sos był bardzo przypominający ,, myśliwski. Tym razem miałam ochotę na sprawdzenie jak smakowały by z dodatkiem typowo warzywnego sosu. Okazało się , że są pyszne. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnitaki? Kogo tak urządzono? Schab nieszczęsny! Dorwali go, stłukli i zwinęli! A potem? Potem było już tylko gorzej. Tortury. W zastraszającym ukropie. I śmierć przez strawienie. PAPRYKOWE ROLADKI SCHABOWE 6 plastrów schabu mała czerwona papryka 6 plastrów żółtego sera sól, pieprz słodka papryka mielona Schab roztłukłam dostatecznie cienko. Każdy plaster oprószyłam solą, pieprzem i natarłam słodka papryką.Położyłam
W kuchni Karmel-itkijest kuchnia. Skwierczący tłuszcz, kolorowe i aromatyczne przyprawy, uciekające ziarnka pieprzu, drażniąca w nos ostra papryka, przyjemne ciepło pary znad garnka... Ale chyba najistotniejszą rolę odgrywa efekt końcowy. ROLADKI SCHABOWE Z SEREM A'LA KEBAB (autorstwo własne;) 5 plastrów schabu 10 plastrów żółtego sera przyprawa kebab-gyros masło do smażenia Mięso rozbiłam. Z obu stron obficie oprószyłam
W kuchni Karmel-itkiposypuję przyprawą do ryby, skrapiam sokiem z cytryny i zostawiam na kwadrans w lodówce. Panieruję je w jajku, obtaczam w mące, znów w jajku, potem w bułce. Smażę jak schabowe. Osączam z tłuszczu na ręczniczku papierowym. Warzywa kroje w słupki, układam warstwami wraz z rybą. Wszystkie składniki zalewy zagotowuję i wystudzam. Chłodną zalewą zalewam przygotowaną rybę z warzywami. Zostawiam
W kuchni Karmel-itkisera. Panieruję ser najpierw w jajku, potem mieszance z mąki i bułki tartej, znów w jajku i znów w bułce. Tak przygotowane sery smażę na patelni, jak schabowe, z obydwóch stron na złoty kolor. Osączam delikatnie z tłuszczu papierowym ręczniczkiem i od razu podaję. Najlepiej pasuje żurawina i frytki, których nie ma u mnie na zdjęciu. SMACZNEGO! Pozdrawiam
W kuchni Karmel-itkiWieprzowina to chyba najpopularniejsze mięso w naszym kraju. Jest dość tania i można z niej przyrządzić mnóstwo potraw. Jest łatwa z obróbce i dobrze smakuje - kto nie lubi porządnego schabowego ? świnie rasy złotnickiej pstrej - zdjęcie z materiałów organizatora tradycyjny schabowy - mięso z ras hodowanych masowo i rasy tradycyjnej naprawdę różni się smakiem ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzasię diabelnie ostra. Miłośnikom mniej ognistych klimatów radzę obtoczyć mięso w słodkiej, mielonej papryce, albo wymieszać ją z węgierską chociaż pół na pół. Zobacz też przepis na delikatne Roladki schabowe z serkiem i Roladki z sercem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPrzyznam się, że na naszym domowym pokadzie nastąpił mały bunt. Moja testująca grupa zgłosiła veto co do częstotliwości kulinarnych nowinek i złożyła wniosek o schabowego. Takiego zwykłego. Bitego. W panierce. Krwawi moje spragnione kulinarnych eksperymentów serce;) Plasterem okazała się pieczeń, którą z zakupionego schabowego kawałka, po wyporcjowaniu na kotlety udało się uratować
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaławart, przekonacie się jeśli spróbujecie go sobie przyrządzić według szczegółowego przepisu! Zachęcam i życzę smacznego! <WJ> Składniki: 2 cienko rozbite kotlety schabowe 2 duże plastry szynki (wielkości rozbitego kotleta) 2 duże plastry sera żółtego (u mnie morski) 2 jajka 100 ml oleju rzepakowego sól, pieprz Przygotowanie
R'n'G KitchenUzależniająco ciągnący się ser, aromatyczne masło czosnkowe, otulone kieszonką z mięsa wieprzowego. Oto KOTLETY NADZIEWANE SEREM, czyli pomysł na dzisiejszy obiad! Artykuł KOTLETY NADZIEWANE SEREM pochodzi
COOKMAGAZINE