Tomahawk wieprzowy – steak wieprzowy

Tomahawk wieprzowy – steak wieprzowy

Tomahawk wieprzowy – steak wieprzowy

Tomahawk wieprzowy to kotlet schabowy z kością i „przyległościami”. Najlepiej przygotować go na patelni, najlepiej żeliwnej. 2 tomahawki wieprzowe, 3 gałązki rozmarynu, 6 ząbków czosnku, sól, pieprz, 3 łyżki masła, olej, 4 ząbki czosnku pokroić w cienkie plasterki. Gałązkę rozmarynu podzielić na drobne kawałki. Każdy kotlet obłożyć plasterkami czosnku i rozmarynem. Oprószyć pieprzem. Odstawić na minimum 2-3 godziny, a najlepiej na noc do lodówki. Przed smażeniem wyjąć mięso z lodówki na co najmniej godzinę – m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.