Schab w cieście francuskim ze szpinakiem i pieczarkami
Schab w cieście francuskim ze szpinakiem i pieczarkami
Pyszny pomysł na odmianę schabowych. Tym razem schowałam je pomiędzy warstwy ciasta francuskiego, pieczarek i szpinaku. Nieskromnie powiem, że wyszedł rewelacyjny. Mięso jest kruche i delikatne. 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g) 500 g schabu wieprzowego 200 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 100 g sera feta 150 g pieczarek 1 cebula Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Czarny sezam do posypania W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy pod przykryciem do momentu całkowitego rozmrożenia i o... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie
Autor
VioletoweKucharzenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
feta, szpinak, pieczarki, ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ser feta, francuskie, schab, roladki, papryka, sezam, mięso, schabowe, pieczarki w cieście, wieprzowina, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, mięso duszone, mięsa pieczone
Inne przepisy z VioletoweKucharzenie
Dodaj komentarz