Schab w cieście francuskim ze szpinakiem i pieczarkami

Schab w cieście francuskim ze szpinakiem i pieczarkami

Schab w cieście francuskim ze szpinakiem i pieczarkami

Pyszny pomysł na odmianę schabowych. Tym razem schowałam je pomiędzy warstwy ciasta francuskiego, pieczarek i szpinaku. Nieskromnie powiem, że wyszedł rewelacyjny. Mięso jest kruche i delikatne. 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g) 500 g schabu wieprzowego 200 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 100 g sera feta 150 g pieczarek 1 cebula Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Czarny sezam do posypania W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy pod przykryciem do momentu całkowitego rozmrożenia i o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Autor

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, szpinak, pieczarki, ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ser feta, francuskie, schab, roladki, papryka, sezam, mięso, schabowe, pieczarki w cieście, wieprzowina, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, mięso duszone, mięsa pieczone

Inne przepisy z VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.