DAKGANGJEONG – chrupiące, słodko pikantne skrzydełka z kurczaka po koreańsku

DAKGANGJEONG – chrupiące, słodko pikantne skrzydełka z kurczaka po koreańsku

DAKGANGJEONG – chrupiące, słodko pikantne skrzydełka z kurczaka po koreańsku

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DAKGANGJEONG – chrupiące, słodko pikantne skrzydełka z kurczaka po koreańsku Przepis na tradycyjne koreańskie danie – Dakgangjeong (닭강정), czyli chrupiące, soczyste skrzydełka z kurczaka dwukrotnie smażone na głębokim oleju, pokryte słodko pikantnym sosem na bazie sosu sojowego, cukru trzcinowego i papryki chili. Dakgangjeong idealnie sprawdzi się jako przekąska na imprezę, a przy piwie będzie smakować wybornie. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu. DAKGANGJEO... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Księga-Smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.