schabowe - 3359 przepisów (strona:94/224)

Schabowy z warzywami pod pomidorową pierzynką 95

przez 1 godzinę. Po pół godzinnym pieczeniu polać 1 szklanką wody. Podawać według uznania, np. z makaronem, ryżem lub ziemniaczkami. Klikając poniżej w symbol drukarki można wydrukować przepis Smacznego!! Schabowy z warzywami pod pomidorową pierzynką Dania Schab Kuchnia Polska Porcje 4-5 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 60 minut Czas oczekiwania 90 minut Składniki 400 - 500 g schabu

Przepisy Babci
Sznycel wiedeński z domowymi frytkami 127

Pokażę Wam jak przygotować pyszny sznycel wiedeński z domowymi frytkami. Danie to może nie należy do najbardziej dietetycznych, ale raz na jakich czas można sobie pozwolić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab duszony 115

sosie śmietanowym na niedzielny obiad. To kolejny przepis po kotletach ze schabu , który pojawił się ostatni na blogu. Dzisiaj mam dla was prosty przepis na schab duszony czyli kotlety schabowe duszone w sosie śmietanowym. Schab duszony można przygotować na dziesiątki sposobów z różnymi dodatkami. Jeśli lubicie proste, szybkie mięsne dania kuchni polskiej, to ten sposób na przygotowanie obiadu jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SCHAB FASZEROWANY MIĘSEM DROBIOWYM I ŻURAWINĄ W GALARECIE ŻURAWINOWEJ 183

pietruszki ok. 80-100 ml soku z żurawiny 5 łyżeczek żelatyny (na 1 litr bulionu)  1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz Wykonanie: Rolada schabowa: Mięso mielone przenosimy do miski. Dodajemy przyprawy: paprykę słodką mieloną, paprykę chili, suszony koperek, sól oraz pieprz. Wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy. Schab oczyszczamy z tłuszczu i białych włókien

Kuchnia MagdaLeny
Pieczeń świąteczna 6976

Pieczeń świąteczna Pyszna i kolorowa rolada schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam!     Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego (najlepiej grubo mielonego) 1 pęczek pietruszki pół czerwonej papryki pół czerwonej cebuli 4 – 6 plasterków żółtego sera 2 ząbki

Blog z Apetytem
kotlety schabowe sauté, duszone z cebulą i pieczarkami 283

Przepis powstał pod wpływem chwili oraz tego, co akurat było w lodówce. Składniki: kotlety schabowe – przynajmniej po jednym na dorosłą osobę 3 spore cebule kilka (naście) pieczarek słodka, wędzona papryka suszona bazylia białe wino oliwa z oliwek masło sól Mięso stłuc, posolić, posypać bazylią, obficie papryką. Wetrzeć wszystkie przyprawy. Cebulę posiekać w piórka, pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni

stajnia gołębie od kuchni
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i mozarellą 216

składniki: 8 kotletów schabowych musztarda 2 sloiki pomidorów suszonych w oleju 1 mozzarella w kulce sól,pieprz, przyprawa uniwersalna kucharek przygotowanie Kotlety rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie smarujemy musztardą i układamy pomidory oraz mozarellę. Zawijamy roladki, smarujemy je musztardą i posypujemy przyprawą uniwersalną. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem ze słoika z pomidorów. Pieczemy w nagrzanym piekarniku

Moje Wyroby
Spolszczony „Gyros” w bułce 130

mega smaczne Ale podczas przygotowywania i spożywania posiłku żaden ortodoksyjny Turek nie ucierpiał Polecam to danie i nie ważne z jakiego mięsa zawsze jest smaczne , nawet jak spolszczone Niedzielny schabowy, tyle że inaczej Składniki na 4 -5 osób : 1 kg schabu wieprzowego , bez żyłek i przerostów 2 łyżki przyprawy do gyrosa dodatkowo 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól , chilli do smaku

Ogrodnik w podróży
” Żółwi schab” niebanalny obiad 146

niedzielny lub uroczysty obiad . Z powodzeniem może także zostać podana w zwykły dzień . Przygotowanie nie jest trudne i wbrew pozorom nie zajmuje też dużo czasu . Moi chłopcy zachwycili się schabowymi żółwikami . Zresztą kto nie lubi ziemniaków z podsmażaną cebulką , mięsa i kapusty włoskiej ..połączenie klasyczne i doskonałe Składniki na 4 osoby: 4 plastry chudego schabu , grubości 1 cm 4 liście

Ogrodnik w podróży
KOTLECIKI SCHABOWE W TOWARZYSTWIE PIECZONYCH WARZYW 180

Uwielbiam lato, mamy wtedy bardzo duży wybór świeżych warzyw. Wymyślam i komponuje różne zestawy:) Dziś zrobiłam pieczone kotleciki schabowe na masełku klarowanym z dodatkiem soli i pieprzu. Ugotowałam fasolkę szparagową i polałam masełkiem z pieczenia kotlecików. Cukinię pokroiłam i posoliłam i posypałam kurkumą oraz pieprzem, odstawiłam żeby puściła sok. Obsmażyłam również na masełku, pod koniec dołożyłam malutkie pomidorki. Wszystko

harrisa
„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej 124

Układamy kawałek mozzarelli ( podzielona na cztery dość grube plastry ) dokładnie , jak skarpetki w szufladzie ( dlatego „szufladki” ) dociskamy . Uważnie , żeby mozzarella nie zjechała , obtaczamy w roztrzepanych jajkach ( jak schabowy ) , następnie w bułce tartej . Za każdym razem dociskając lekko panierkę . Odkładamy na 20 minut do lodówki , żeby zesztywniały . Smażymy na rozgrzanym oleju , z obu stron , do momentu aż szufladki staną

Ogrodnik w podróży
Schab po prowansalsku wg Siostry Anastazji 1678

postanowiłam przygotować je z serem cheddar, który świetnie znosi wysokie temperatury. Wyszły pyszne, delikatne, aromatyczne. Nie miałam z nimi najmniejszego problemu. Myślę sobie, że to chyba najsmaczniejsze kotlety schabowe jakie jadłam:) 5-6 plastrów schabu 200-220 g jogurtu greckiego ok 100 g sera cheddar bułka tarta mąka (u mnie krupczatka) 2-3 jajka sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem

Smaki Na Talerzu
Kotlet schabowy 140

Kotlety schabowe.. 50 dkg schabu, polędwicy sól, pieprz domowa vegeta 2-3 jajka 1-2 łyżki śmietany bułka tarta , mąka Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem przyprawami i  śmietaną.Mąkę wymieszać z bułką tartą.Kotlety namoczyć w  jajkach, a następnie obtoczyć w mące z bułką tartą.Usmażyć na rumiano z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Kotlet drobiowy , obtaczany w pieczarkowym pure 115

mięso, lekko prószymy mąką z jednej strony , na to ,nakładamy łyżką, cienką warstwę ,smażonego pure z pieczarek , dociskamy ręką , obtaczamy w roztrzepanym jajku i następnie w bułce tartej ( jak schabowe ) . Trzeba to robić ostrożnie ,żeby się nie rozpadło . Obtoczone kotlety , odstawiamy do lodówki na około 30 minut ,żeby się schłodziły i „zesztywniały” , wtedy nie rozpadną się przy smażeniu

Ogrodnik w podróży
Schab po bałkańsku 13926

doprawianiem na końcu. Można dodać - tak jak ja - domowy przecier lub passatę pomidorową. Co kto lubi. Danie robi się szybko, jest bardzo smaczne i jest dobrą alternatywą dla zwykłego schabowego. Składniki na 2 porcje: 300 g schabu 300 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku 5-6 korniszonów 1 puszka pomidorów*  sól, pieprz, papryka słodka, papryka

My simple kitchen