Chrupiące pieczone ziemniaki w parmezanie
Chrupiące pieczone ziemniaki w parmezanie
Pieczone ziemniaczki uwielbiam i robię je naprawdę w bardzo wielu wariantach. Bardzo lubię takie upieczone w mące i soli, które smakują jak te z ogniska. Są proste i genialne. Często także robię ziemniaczki rozgniatane. Zapytasz jakie to? Otóż ziemniaki należy wcześniej ugotować razem z łupiną, ale w całości bez krojenia. A po ugotowaniu ręką lub szklanką należy je delikatnie spłaszcza, tak aby popękały, zrobiły się cieńsze, ale nie rozpadły. Wtedy smarujesz je oliwą z przyprawami i do piekarnika. Wychodzą napr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl
Autor
nietylkopasta
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, tarta, polędwiczki, kotlety, żeberka, szynka, schabowe, makaron, szaszłyki, królik, kaczki, pieczona szynka
Inne przepisy z nietylkopasta.pl
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję