Młoda kapusta z koperkiem i boczkiem

Młoda kapusta z koperkiem i boczkiem

Młoda kapusta z koperkiem i boczkiem

Chyba każdy z nas zna smak kapusty zasmażanej. Pasuje do schabowego, kotletów mielonych, idealnie komponuje się z krupniokami i wieloma innymi daniami. Poniższy przepis jest alternatywą dla zasmażki jaką robi się z mąki i masła gdyż zamiast tego dodamy do kapusty boczek. Co ważne kapusta nie musi być koniecznie „młoda” ponieważ dokładnie taki sam efekt uzyskany z kapusty „starej”-czyli dostępnej później, w sezonie jesiennym. Przepis jest bardzo prosty i nawet początkujący laik w kuchni da sobi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.