Przepis na : obiad
Przepyszna, idealna, gęsta, kremowa zupa pieczarkowa . Szwajcarska zupa pieczarkowa, jest z dodatkiem sera żółtego, oczywiście Szwajcara na serze "stoi", w Szwajcarii, do tej ilości zupy, dodano by pewnie ze 300-400 g sera, u mnie na całą zupę wraz z grzankami używam 150 g sera, ze względu na jego kaloryczność. Cała zupa to aż 4 porcje, dzięki czemu zupa nie jest bombą kaloryczną, wręcz przeciwnie, jedna porcja, ma dużo mniej kalorii niż schabowy z ziemniaczkami! ;-) Zupę przygotowuje się bardzo szybko, je... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)