Mizeria ze śmietaną i octem

Mizeria ze śmietaną i octem

Mizeria ze śmietaną i octem

Parę dni temu pisałam Wam o mojej ulubionej domowej książce kucharskiej, która ma jakieś 50 lat. Od paru tygodni zabierałam się za zrobienie mizerii z octem. Tak, z octem. Nie pamiętam już co mnie natchnęło i skąd w ogóle pomysł. Jest szansa, że przy przypadkowym wertowaniu tej książki znalazłam właśnie ten przepis. Klasycznie w tej książce jest napisane „skropić octem”, bez podania konkretnej ilości. A, że ocet wielbię, to za pierwszym razem przypieprzyłam 1 łyżeczkę 10% octu. Ekhm… nawet ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję