Przepis na : obiad
Kotlety sojowe „Jing-jang” Fajna wegetariańska potrawa , która na stałe zagościła w naszej mięsożernej rodzince . Nawet w najśmielszych snach , nie śmiałam podejrzewać ,że ulubioną potrawą mojego młodszego syna staną się wegetariańskie kotlety sojowe , a jednak – stało się . Młody jest zakochany w tej potrawie i do puki się mu nie przeje , a nawet Nostradamus nie mógłby tego przewidzieć , kiedy to nastąpi " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" / , będzie się nimi zajadał... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...