Kozia broda marynowana

Kozia broda marynowana

Kozia broda marynowana

 Warto zbierać. Jajecznica, a`la schabowy, suszona czy marynowana, zawsze smaczna             Składniki:         1/5 kg koziej brody   Zalewa :  1250 ml wody   250 ml octu   2 łyżki soli kamiennej nie jodowanej   4 płaskie łyżki cukru   Dodatki do 0,5 l słoika   pół łyżeczki białej gorczycy   pół listka laurowego   1 ziarenko ziela angielskiego   1 ziarenko pieprzu   mały plasterek cebuli   plastere... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.