Szynka i boczek w skórze od golonki

Szynka i boczek w skórze od golonki

Szynka i boczek w skórze od golonki

PRZEPIS Składniki -skóra z golonki dość duża -800 g szyki mogą byś ścinki -400 g boczku -ugotowane  skórki wieprzowe zmielone na drobnym sitki fi 2mm 2-3 łyżki (nie koniecznie ja dałem) Przyprawy -sól lub peklo sól 18 g/kg mięsa -pieprz biały 2 g /kg mięsa Wykonanie Przygotowane mięso myjemy osuszamy tniemy na kawałki różnej wielkości .Delikatnie uplastyczniamy tłuczkiem do schabowych. Następnie peklujemy 48 godz na sucho solą lub peklo solą ja robiłem solą kamienną.Mięso dokładnie wyrabiamy dodając o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, golonka, boczek, schabowe, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.