PIECZONY UDZIEC Z KURCZAKA

PIECZONY UDZIEC Z KURCZAKA

PIECZONY UDZIEC Z KURCZAKA

Przepis na : obiad

W niedzielę zazwyczaj w polskich domach jest rosół i schabowe. My tym razem nie poszliśmy w niedzielną klasykę i na obiad był kurczak. Udziec z delikatnej cytrynowej marynacie idealnie skomponował się z kurkumą, czosnkiem, tymiankiem i papryką. Kurczak wyszedł miękki, soczysty a skórka chrupiąca. Taką jak lubię. Składniki: 10 udźców z kurczaka sól pieprz pół łyżeczki kurkumy 3/4 łyżeczki papryki słodkiej w proszku 3/4 łyżeczki oregano 3/4 łyżeczki tymianku 1 ząbek czosnku 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki oli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.