Dziś w zasadzie zwyczajne kotlety schabowe. Nie zawsze przygotowując je wykorzystuję musztardę, aczkolwiek nadaje ona kotletom wyrazistości. Tym razem kotlety dodatkowo wzbogacone – niejako dla kontrastu – o delikatny sos śmietanowo-serkowy. Mała zmiana, a całkiem inny odbiór całości. Sos jest delikatny, z lekko wyczuwalnym posmakiem czosnku. Sam w sobie może nie wywołuje zachwytów, ale fajnie komponuje się z kotletem. Podobny równie dobrze smakuje też np z pieczonymi ziemniakami, na które przepis... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...