Kotlety zbite ze schabu i karkówki jak w Kuchennych Rewolucjach. Smakują wybornie

Kotlety zbite ze schabu i karkówki jak w Kuchennych Rewolucjach. Smakują wybornie

Magda Gessler robiła takie kotlety w jednym z ostatnich odcinków Kuchennych Rewolucji. Smakują wybornie, a ich sekret to dwa zbite razem rodzaje mięsa wieprzowego – schabu i karkówki. Wychodzą soczyste i pełne smaku. Przepis na kotlety zbite ze schabu i karkówki Składniki: około 1,5-2 cm plastry schabu wieprzowego, około 1,5-2 cm karkówki wieprzowej, mąka pszenna, jajka, bułka tarta , olej lub smalec do smażenia, sól, pieprz. Jak zrobić kotlety zbite ze schabu i karkówki? Plastry schabu wstępnie rozbij, ...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.