Nigiri sushi z łososiem

Nigiri sushi z łososiem

Nigiri sushi z łososiem

Nigiri-zushi (jap. 握り寿司), czyli sushi formowane w dłoni jest to najpopularniejsza postać tej potrawy. Ryż formuje się w owalne paluszki, a następnie kładzie się na nie jednego rodzaju rybę lub owoc morza. Sushi podane w każdej formie powinno spełniać pewne warunki. Składniki użyte do potrawy muszą być świeże i najlepszej jakości. Ponadto bardzo ważny jest aspekt estetyczny. Potrawa musi być przygotowana do zjedzenia na jeden kęs oraz wyglądać ładnie i być starannie podana. Nigiri są to ręcznie formowane bloczki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, sushi, łosoś, ryby, ryba, owoce morza, mielone, łosoś wędzony, imbir, do pracy, sosy, schabowe, przekąska, przystawki, przekąski, ryż z warzywami, sos do ryżu, przystawka z łososia , przystawka z łososiem, ryba w occie, dania na gorąco, drugie danie, mielone z warzywami

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.