Zrazy schabowe w sosie własnym

Zrazy schabowe w sosie własnym

Zrazy schabowe to propozycja na smaczny tradycyjny obiad dla całej rodziny. Bardzo kruche w aromatycznym ciemnym sosie.  Ja podaję najczęściej z kaszą lub kluskami i kapustą zasmażaną. 3 porcje 3 grubsze plastry schabu wieprzowego ( najlepszy schab do zrazów to taki z przerostami tłuszczyku) 1 duża cebula 100 g boczku wędzonego 2 ogórki kiszone lub konserwowe 3 łyżeczki ostrej musztardy sól pieprz ząbek czosnku pół łyżeczki papryki wędzonej pół łyżeczki papryki słodkiej 2-3 kulki ziela angielskiego opcjona...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję