Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe inaczej

Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe inaczej

Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe inaczej

Przepis na : obiad

Jeśli lubicie tradycyjne kotlety schabowe, ale jednak szukacie małej odmiany to doskonałą ich alternatywą będą sznycle po bawarsku. Wyróżniają się dodatkiem chrzanu i musztardy oraz tym, że są smażone na maśle. Smakują naprawdę rewelacyjnie. Polecam! 5 plastrów schabu (u mnie około 560g, czyli niewielkich) 1 łyżka chrzanu ze słoiczka 1 łyżka musztardy sól, pieprz Do panierowania: mąka pszenna 1 jajko bułka tarta Ponadto: masło do smażenia  Schab należy rozbić (nie za cienko) tłuczkiem do mięsa, a chrzan d... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.