Przepis na : obiad
Bardzo dobre ziemniaki, idealnie do schabowego i surówki. Polecam. Duże ziemniaki wyszorować mocno, pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Plasterki ziemniaków rozłożyć na dnie naczynia, piórka cebuli rozłożyć na całej powierzchni, lekko podsuwać pod ziemniaki. Czosnek rozrzucić na górze. Obsypać solą. Warzywny wywar wylać na ziemniaki. Pieczenie – piekarnik nagrzać do 180 C, wstawić formę przykrytą fo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl