Marynowana cukinia to pierwszy z serii przepisów na przetwory z cukinii, który zrobiłem w tym roku. Cukinia ta z pewnością zasmakuje miłośnikom pikli i będzie wyśmienitym dodatkiem do niedzielnego schabowego. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 6 słoików 0,6 l Składniki: 3,5 kg cukinii (2,5 po obraniu i wykrojeniu gniazd nasiennych) 6 ząbków czosnku Pęczek zielonego kopru Pieprz Ziele angielskie Liść laurowy Gorczyca Zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 2 łyżki soli 400 g (1,5 szklanki) cukru Przygotowanie ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.