Kotlet szwajcarski czyli Cordon bleu

Kotlet szwajcarski czyli Cordon bleu

Przepis na : obiad

Kotlet szwajcarski zwany Cordon bleu to nic innego jak cienko  rozbite mięso cielęce, nadziane szynką oraz serem żółtym. Całość  panierowana i smażona jak tradycyjny schabowy. Kotlety szwajcarskie  są naprawdę szybkie i łatwe do przygotowania, a co najważniejsze  są przepyszne, polecam. Składniki: 8 plastrów cielęciny lub schabu 4 plastry szynki 4 duże bądź 8 małych plastrów sera żółtego 2 jajka olej do smażenia mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania sól, pieprz Wykonanie: Mięso...

Czytaj dalej na blogu magiczna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.