maliny - 13477 przepisów (strona:263/899)

Mini Pavlova 54

Jako, iż Pavlova jest bardzo słodka to nie powinno w niej zabraknąć owoców, zwłaszcza tych które mają kwaskowaty smak. Owoce , które idealnie sprawdzają sią jako dodatek do Pavlovej to maliny, kiwi, truskawki, marakuja , borówki, jeżyny . Fajnym dodatkiem jest także krem cytrynowy lub coulis truskawkowe . Mini Pavlova to deser , który jest idealny na walentynki , urodziny oraz podany na słodkim stole . Polecam(...)soku z cytryny Krem: 37,5 dkg serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki (30 – 36%) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodatkowo: 15 dkg malin 15 dkg jeżyn 2 marakuje świeże liście mięty Mini Pavlova z owocami Jak zrobić deser mini Pavlova. Do miski włożyć białka wraz ze szczyptą soli i ubić na bardzo dobrze spienioną

MeCooks
Ciasto w 5 minut! Najszybsze ciasto z jogurtem greckim i owocami 59

łatwo można go połączyć z różnymi owocami, przyprawami czy dodatkami,. Z jakimi owocami można zrobić to ciasto? Do ciasta można dodać różne owoce! Oprócz truskawek świetnie sprawdzą się również: maliny borówki śliwki brzoskwinie rabarbar porzeczki wiśnie czereśnie Możesz także pomieszać różne owoce, dzięki czemu ciasto przybierze jeszcze ciekawszego smaku! Polecam dostosować ilość cukru w zależności od użytych owoców – jeśli(...)desery z owocami w kilka minut Tartaletki owocowe: Małe, kruche tartaletki są idealne do podania jako indywidualne porcje deseru. Możesz wypełnić je różnymi owocami, takimi jak truskawki, borówki, maliny lub kiwi, aby dodać koloru i świeżości. Polewanie lukrem dodaje delikatnej słodyczy i uzupełnia smak owoców. Deser warstwowy: Ten deser nie tylko wygląda pięknie, ale również smakuje wyśmienicie. Układane warstwami owoce

Via Gusto
Malinowa chmurka – keto/lowcarb 123

odrobina słodzidła – wg. uznania – ksylitol, erytrytol, krople flavdrops- ja używam kropli Warstwa malinowa – składniki 1 (na 500ml wody)malinową galaretkę bez cukru ok 200g świeżych malin kilka kropel flavdrops lub rozpuszczonego w odrobinie wody ksylitolu lub erytrytolu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Warstwa śmietanowa- składniki 200g śmietany kremówki 30% 80g mascarpone słodzidło wg. uznania – u mnie krople flavdrops(...)wstawiamy do nagrzanego do 160C piekarnika i pieczemy 25 minut. Następnie odstawiamy do wystygnięcia. Galaretke rozpuszczamy w 400ml gorącej wody. Dodajemy słodzidło. Odstawiamy do wystygnięcia aż zacznie tężeć. Maliny wykładamy na ostudzony spód i zalewamy tężejącą galaretką. Śmietanę ubijamy. Po chwili dodajemy mascarpone i słodzidło ubijając dalej na sztywno. Krem wykładamy na malinową warstwę. Białka ubijamy tak długo aż masa

Do Garów!
Fantastycznie – pudełko z kosmetykami Pure Beauty 50

Twoja skóra staje się głęboko nawilżona i wygładzona. Zauważysz, że wraz z regularnym stosowaniem Twoja cera odzyska dawną jędrność oraz młodość, a zmarszczki zostaną zredukowane. BIELENDA MASECZKA NAWILŻAJĄCO-KOJĄCA MALINA Maseczka optymalnie nawilża, koi i odświeża skórę. Nie obciąża naskórka i nie narusza jego naturalnej równowagi hydrolipidowej, a ponadto doskonale pielęgnuje Twoją cerę. Zawiera ekstrakt z maliny, który wspiera barierę

Dorota Smakuje
Ciasto Melba 115

odwiedziła Hotel Savoy w Londynie. Właściciele hotelu, Auguste Escoffier i Cesar Ritz, postanowili przygotować specjalne danie na cześć śpiewaczki i stworzyli połączenie biszkoptu, kremu waniliowego, kremu kakaowego i owoców malin. Nazwa ciasta pochodzi od nazwiska śpiewaczki oraz od nazwy miasta w stanie Georgia, gdzie Nellie Melba dała swój pierwszy koncert w Stanach Zjednoczonych. Na moim blogu znajdziesz również inne przepisy(...)galaretkę. W 400 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę. Dokładnie ją mieszamy, aby rozpuścić całą żelatynę. Dobrze rozmieszaną galaretką zostawiamy do ostygnięcia. To jest moment w którym możemy dodać do niej maliny. Ten krok można pominąć i zrobić ciasta z samą galaretką. Galaretkę studzimy i czekamy kiedy zacznie tężeć, powinna przypominać swoją konsystencją kisiel. Wtedy przelewamy ją na wierzch ciasta. Najlepiej przelewać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kiedy warto jeść owoce? 46

wcześniejszych posiłkach. Problemem może być jedynie to, skąd te owoce wziąć. O ile w sezonie letnim i wiosennym możemy z powodzeniem korzystać z polskich upraw truskawek, borówek amerykańskich, jagód, malin, czereśni, wiśni, poziomek, śliwek, a na jesieni także z jabłek i przetworów z dyni. To w okresie zimowym może być to jednak nieco trudniejsze. W zimie warto więc skorzystać(...)mamy określoną dietę z powodu chorób przewlekłych warto zwracać uwagę na indeks glikemiczny. Owoce mają bowiem ten indeks bardzo zróżnicowany. Do owoców o niskim indeksie glikemicznym należą między innymi maliny, ale już na przykład banany charakteryzują się wysokim. Dlatego jeśli na coś chorujemy i musimy mieć wysoko specjalistyczną dietę, warto konsultować z lekarzem dobór odpowiednich owoców w odpowiednich ilościach, dopasowanych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Keto smoothies – 2 sprawdzone pomysły 43

smoothie truskawkowe Keto smoothie truskawkowe składniki Keto smoothie truskawkowe przepis Awokado obieramy ze skórki, dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do Slim Blendera*. Truskawki myjemy i usuwamy zieloną szypułkę. Maliny myjemy. Do blendera wkładamy łyżkę masła orzechowego i wlewamy mleczko migdałowe oraz mleczko kokosowe. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, a także dodajemy maliny. Blender dokładnie zakręcamy i dwukrotnym kliknięciem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nalewka malinowa 35

Gęsta, aromatyczna i błyskawiczna malinówka, którą można pić już na trzeci dzień. Jednocześnie słodka i kwaskowa. Ma konsystencję delikatnej galaretki. Uwaga: bardzo uzależnia! Składniki: ? 1,5 kg malin ? 2,5 litra wody ? 1,25 kg cukru ? sok z 10 cytryn ? 1 litr spirytusu Wykonanie: ? Wodę z malinami gotować przez 20 minut, po czym odcedzić powstały sok, aby tylko pestki zostały

To co kocham
Smażona pierś kaczki z owocami 33

przygotowane piersi kaczki są mięciutkie, soczyste i lekko różowe. A dodatek owoców podkreśla smak pysznego mięsa. Składniki na 2 porcje: ? 2 piersi kaczki ? sól, pieprz do smaku ? 1/2 szklanki malin ? 1/2 szklanki borówki amerykańskiej ? 2 jabłka Wykonanie: ? Skórę na piersiach kaczki naciąć w kratkę, posypać solą i pieprzem. ? Położyć na zimnej patelni skórą do dołu i dopiero wtedy włączyć kuchenkę(...)folię aluminiową i odczekać jeszcze 5 minut, aż dojdzie w środku. ? Jabłka umyć, przekroić na ósemki i wyciąć gniazda nasienne. ? Jabłka wrzucić na tłuszcz po kaczce, lekko podsmażyć, dodać maliny i borówki. Chwilę poddusić, aż utworzy się owocowy

To co kocham
Kruche listy nadziane miłością i borówkami 36

pysznych ciasteczek :) Kruche, niemal rozpływające się w ustach cienkie ciasto z dodatkiem cynamonu, kardamonu i pomarańczowej skórki, tuli w objęciach konfiturę pełną letniego słońca. Soczysta konfitura z ostatnich działkowych malin pełnych sierpniowego słońca, jakie były w zamrażarce i pękatych borówek, głaszcze słodyczą podniebienie z każdym kolejnym kęsem. Kilka prostych składników: kruche i aromatyczne ciasto, konfitura końca lata i złotych promieni(...)mąki 120 g masła lub oleju kokosowego 6 łyżek zimnej wody szczypta soli 2 łyżeczki cukru 1/3 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżeczki cynamonu skórka z 1 pomarańczy Dżem: 100g mrożonych malin 100g mrożonych jagód sok z 1/2 pomarańczy 4 łyżeczki cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej Sposób przyrządzenia: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieść kruche ciasto. 2. Uformować kulę, owinąć folią

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Deser z musem malinowym 330

rodzina. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. DESER Z MUSEM MALINOWYM – PRZEPIS Składniki 1 opakowanie herbatników maślanych 330 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 250 g malin 1 galaretka malinowa 250 ml gorącej wody Do dekoracji: kilka kostek białej czekolady kilka borówek 1 łyżka wiórek kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Do 250 ml gorącej wody przesypujemy galaretkę malinową(...)odstawiamy do przestygnięcia. Maliny blendujemy na mus, do musu przelewamy przestygniętą galaretkę, całość odstawiamy do lekkiego stężenia. Herbatniki rozdrabniamy, najlepiej zrobić to za pomocą tłuczka do mięsa. Na spód 4 pucharków wykładamy porcję pokruszonych herbatników (połowę odkładamy na później). Na herbatniki wykładamy tężejący mus. Pucharki z musem odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem

Przepiski.pl
Tort Oreo z malinami 51

szkl czarnego kakao Krem Oreo: 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru pudru opakowanie Oreo Krem malinowy: 200 ml śmietanki 30% galaretka malinowa ok 200 g malin Tynk: 200g masła 300g mleka skondensowanego słodzonego Biszkopt:  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać partiami cukier i ucierać aż masa będzie szklista i lśniąca. Nadal ucierając dodawać(...)gorącej wody, zostawić do czasu aż będzie na granicy tężenia. Zimną śmietanką ubić, nadal miksując wlewać zimną galaretkę. Około 4 łyżki masy odłożyć na wierzch tortu. Do masy wsypać maliny (mogą być świeże lub mrożone), wymieszać. Składanie tortu: Na paterze ułożyć spód biszkopta nasączonego wodą z cytryną (ewentualnie można dodać alkohol), zapiąć obręcz i rozsmarować krem oreo. Położyć drugą warstwę

Smakołyki Asi
Gorąca czekolada z czerwonym winem 39

się Walentynki Składniki: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki śmietany kremówki 30 % 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina (lub ciut więcej ) 150 g deserowej czekolady 2 łyżki cukru trzcinowego Dodatkowo: pokruszone maliny liofilizowane Przygotowanie: Do rondelka wlać mleko, śmietanę kremówkę i wino. Dodać cukier trzcinowy i posiekaną czekoladę. Podgrzewać ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia czekolady i uzyskania kremowej konsystencji (nie zagotować!). Następnie(...)przelać do filiżanek i udekorować pokruszonymi malinami liofilizowanymi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kawa z białą czekoladą i tahini → Mrożona czekolada z miętą i lodami waniliowymi → Czekolada do picia → Kawa z czekoladą i bitą śmietaną → Mus czekoladowy z tofu Artykuł Gorąca czekolada z czerwonym winem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Malinowa księżniczka z kremem budyniowym – bez pieczenia! 869

masy kajmakowej Krem budyniowy: 2 opakowania budyniu waniliowego po 40g 800 ml mleka 6 łyżek cukru 2 żółtka 300g masła w temperaturze pokojowej Dodatkowo: 2 galaretki malinowe 450g mrożonych malin (mogą być też świeże) 600 ml gorącej wody (do galaretek)       *** Przygotowujemy krem budyniowy: odlewamy 1 szklankę i mieszamy ją z budyniami, żółtkami oraz cukrem. Pozostałe mleko przelewamy(...)delikatnie mlekiem i wykładamy pozostałą masę budyniową *** *** Na kremie wykładamy warstwę kakaowych herbatników, nasączamy mlekiem *** *** Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odkładamy do wystudzenia *** *** Następnie do galaretki wrzucamy mrożone maliny i mieszamy do czasu, aż zacznie tężeć (Uwaga! Galaretka szybko tężeje) *** *** Tężejącą galaretkę z owocami od razu wykładamy na ciasto *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Entremet w malinowym raju 39

mascarpone 100 ml śmietany 1 łyża cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny  3 łyżki wody mus malinowy:  250 g mascarpone 200 ml śmietany 30% 150 g malin 1,5 łyżki żelatyny 2 łyżki cukru polewa lustrzana: 75 ml wody 150 g cukru 100 g płynnej glukozy 100 ml mleka skondensowanego 175 g białej czekolady 10 g żelatyny odrobina białego(...)ostudzoną żelatynę. Masę przekładamy do mniejszej foremki silikonowej w formie kuki lub półkuli i odstawiamy do zamrażalnika.  Przygotowujemy masę malinową. W tym przypadku postępujemy jak wyżej. 150 g malin podgrzewamy, a kiedy puszczą sok, dodajemy cukier i także przecieramy przez sito.  Zelatynę rozpuszczamy i studzimy. Ubijamy serek mascarpone ze śmietaną. Dodajemy mus malinowy oraz ostudzoną żelatynę. Masę przekładamy

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania