Wino malinowo-jeżynowe

Wino malinowo-jeżynowe

Wino malinowo-jeżynowe

Na długie jesienne i zimowe wieczory polecam domowe winko z  malin i jeżyn. Połączenie tych dwóch owoców okazało się świetnym pomysłem,bo wino w smaku wyszło rewelacyjne.  na butlę 5 l:  2,5 kg owoców 2,5 l wody 1 kg cukru Maliny i jeżyny umyte i osuszone wsypać do butli. Wodę z dodatkiem cukru zagotować,wystudzić i wlać do balonu. Otwór  szczelnie zatkać korkiem z rurką fermentacyjną,butlę odstawić w ciepłe,słoneczne miejsce. Po 2-3 dniach wino powinno zacząć pracować. Cały proces fermen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.