Panna Cotta z sosem malinowym

Panna Cotta z sosem malinowym

Panna Cotta z sosem malinowym

Przepis na : deser

Składniki: 400ml śmietany 30% 1 opakowanie cukru waniliowego 40g cukru 1 łyżeczka żelatyny Sos:  1 szklanka malin  1-2 łyżki cukru Wykonanie:Śmietanę podgrzewamy z cukrem i cukrem waniliowym. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy żelatynę i  miksujemy, żeby dokładnie się rozpuściła.Masę przelewamy do małych miseczek i odstawiamy do ostygnięcia. Chłodzimy w lodówce co najmniej 3 godziny.Sos: Maliny gotujemy z cukrem przez około 5 minut. Jeżeli nie lubimy dużych ziarenek malin, możemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 16 listopada 2013 23:07:21

Wygląda super!Na pewno wykorzystam ten przepis;)Pozdrawiam!

Marta G, 17 listopada 2013 11:31:46

Bardzo mi miło, że się podoba :) Pozdrawiam :)