Crumble z malinami i jeżynami

Crumble z malinami i jeżynami

Crumble z malinami i jeżynami

Przepis na : deser

Owoce zapiekane pod kruszonką to jeden z najsmaczniejszych deserów na ciepło jakie znam. Rodzaj owoców dowolny jak i dobór składników na kruszonkę. Ja bardzo lubię do kruszonki dodawać płatki owsiane,jaglane czy też orkiszowe. Dziś moje crumble jest z dodatkiem płatków ryżowych i owsianych Kupiec oraz z pysznymi malinami i jeżynami,których teraz jest pod dostatkiem.  1 szklanka mleka 1 i 1/4 szklanki płatków ryżowych (użyłam Kupiec) 1 łyżeczka cukru kruszonka: 70 g zimnego masła 2 łyżki cukru trzcinowego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.