Przepis na : deser
Dziś na blogu prezentujemy Pavlovą, w dość nietypowej, bo nie do końca białej formie. Moja wariacja na temat tego pochodzącego z Antypodów przysmaku zamiast cukru zawiera erytrytol, a aksamitności dodaje mu serek mascarpone. Całość uzupełniają letnie owoce sezonowe w towarzystwie melisy i mięty. Deser jest bardzo prosty w przygotowaniu, choć wielu osobom trudno się ustrzec kilku błędów w postaci zbyt długiego bicia piany oraz oszczędzania na słodzidle. Skoro w przepisie i tak nie używamy cukru, to pół ... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...