Przepis na : deser
Od jakiegoś czasu nie piję zwykłej kawy i to własnie Inka króluje w moim domu – zarówno do śniadania, jak i popołudniowego ciacha. W tym upale wykorzystuję ją także do przygotowania pysznych deserów, koktajli i smoothie – świetnie się do tego nadaje – jest delikatna, zbożowa, a zarazem smakowo świetnie zastępuje paloną kawę. Tym razem postawiłam na fioletowe owoce, takie jak aronia, jeżyna, maliny i borówki, które połączyłam z mrożoną kawą Inka i bitą śmietana. Pazura dodaje tu odrobina chil... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/