Słodkie, lekkie ciasto bez pieczenia. Na biszkoptach posmarowanych kwaskowym dżemem porzeczkowym i leciuteńką pianką na bazie mleka zagęszczonego z dodatkiem świeżych malin i borówek! Z masy piankowej wyszła długa forma (ok 12 x 40 cm) oraz trzy pucharki o pojemności około 250 ml. Składniki: 9 podłużnych biszkoptów, 8 łyżeczek dżemu porzeczkowego, 2 galaretki malinowe, 500 g mleka zagęszczonego niesłodzonego w kartoniku, 200 g malin, 180 g borówek amerykańskich, Przygotowanie: Galaretki rozrabiamy w ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...