Placuszki bananowo-migdałowe :)

Placuszki bananowo-migdałowe :)

Placuszki bananowo-migdałowe :)

Przepis na : śniadanie

Te placuszki są jak pianka. Bardzo puszyste i mięciutkie, przypominają właśnie wcześniej wspomnianą, rozpływającą się w ustach piankę. Mogą sprawiać problemy podczas smażenia, dlatego że są niezwykle delikatne. Aby zachować tą delikatność i nie zmieniać proporcji składników należy smażyć mniejsze placuszki. Możesz też dodać więcej mąki migdałowej, aby zagęścić masę. Placuszki są wyśmienite, idealne na lekkie śniadanie.  Składniki:  duży dojrzały banan (125 g) 30 g mąki migdałowej (Targroch) 1/3 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowie na języku :P

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.