Ciasto kruche z malinami i pianką budyniową

Ciasto kruche z malinami i pianką budyniową

Ciasto kruche z malinami i pianką budyniową

SKŁADNIKI : • kostka margaryny • 2,5 szklanki mąki • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1 szklanki cukru pudru • 100 ml oleju (2/5 szklanki) • 5 jajek • 2 budynie śmietankowe • 400 g malin • szczypta soli PRZYGOTOWANIE: Żółtka oddzielić od białek, do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka i szczyptę soli, dodać margarynę, wszystko razem posiekać nożem i zagnieść gładkie ciasto, podzielić na dwie części 1/3 i 2/3, zawinąć w folię i schować do zamrażarki na 30 minut. Wyciągnąć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.