Mięciutkie, puszyste bułeczki z świeżymi, orzeźwiającymi malinami i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na letni deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Składniki: Ciasto: 260g mąki pszennej 1 jajko 60g cukru 100ml letniego mleka 50g masła 30g świeżych drożdży Dodatkowo: 300g świeżych malin 1 jajko do posmarowania bułek Kruszonka: 60g mąki pszennej 30g cukru 40g masła ekstra Wykonanie: 1. Ciasto: Drożdże pokruszyć, dodać łyżkę cukru i tyle letniego mleka, by zaczyn był dość gęsty, dokładnie wymieszać... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.