Ciasto podwójnie malinowe

Ciasto podwójnie malinowe

Ciasto podwójnie malinowe

składniki:3 łyżki mąki pszennej4 łyżki cukru1 łyżka kakao4 jajka2 łyżki oleju lub roztopionej margaryny1/2 łyżeczki proszku do pieczenia300 ml śmietanki 30 %2 galaretki malinowe300 g malinwoda do przygotowania galaretek Jedną galaretkę przygotować według przepisu i rozpuścić w 500 ml wody, drugą galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody, odstawić do wystudzenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, utrwalić cukrem. Potem dodawać porcjami żółtka, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i olej. Dok... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.