Połączenie składników ostrych ze słodyczą owoców to idealny sposób na letnią sałatkę. Ta moja dzisiejsza to petarda smaków i aromatów. Kwaskowość malin, słodycz melona, ostrość rukoli i do tego kremowy pstrąg, nic więcej nie trzeba. Zachęcam do spróbowania takiego połączenia bo warto. Sałatka z rukoli, pstrąga, malin i melona. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzisiaj polecam tarte z malinami. Składniki na ciasto: 250 g mąki krupczatki 125g zimnego masła 2 łyżki cukru szczypta soli 1-2 łyżki zimnej wody żółtko Składniki na krem : 250 ml śmietany kremówki 30 % łyżka cukru pudru cukier waniliowy 250 g serka mascarpone Przygotowanie Suche składniki dajemy na blat, następnie dodajemy schłodzone masło i siekamy nożem. To tak posiekanego masła(...)sztywno z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy śmietanka będzie już ubita małymi porcjami dodawać serek mascarpone. Przygotowanym kremem posmarować wystudzoną tarte i poukładać dowolne owoce. Artykuł Tarta z malinami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaśmietanki 30% Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijam i dodaję na 3 raty do przestudzonej czekolady. Dokładnie, ale delikatnie mieszam. Dodatkowo: 200 g borówek 200 g malin Teraz mogę złożyć tort. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, wykładam połowę musu czekoladowego i układam borówki lekko je wciskając w mus. Na mus kładę drugi blat biszkoptu, który(...)nasączam. Następnie wykładam drugą połowę musu czekoladowego i maliny, które również delikatnie wciskam w mus. Całość przykrywam trzecim blatem biszkoptowym. Ostatni blat również nasączam. Tort wstawiam do lodówki do schłodzenia na 2-3 godziny. Tynk i ozdoby wykonałam z kremu maślanego na bezie szwajcarskiej. Po przepis odsyłam Was do Akademii Tortu , skąd czerpałam inspirację Kwiatki wykonałam małą tylką gwiazdką otwartą
Słodki sentymentochładzający napój w letnie upały! LEMONIADA MALINOWA - ugasi nawet największe pragnienie. Słodycz malin i pobudzający kwaśny smak cytryn łączą się, by razem stworzyć ten elektryzujący napój. Trochę wody gazowanej doda mu lekkości! Artykuł LEMONIADA MALINOWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINELody, lody dla ochłody! Wegańskie lody bananowe z malinami to mój ulubiony letni deser – robi się je błyskawicznie, wystarczy tylko zawszasu pamiętać o zamrożeniu bananów. Są w 100% naturalne – nie zawierają białego, rafinowanego cukru, są za to pełne słodyczy pochodzącej z naturalnych owoców. … Artykuł Wegańskie lody bananowe z malinami pochodzi z serwisu
Flymetothespoonszklanki mąki 200 gram masła 1/2 szklanki cukru 1 jajko szczypta soli Masa kremowa 250 gram mascarpone 250 gram mleka słodzonego skondensowanego (ok. 3/4 puszki) 2 jajka Maliny (najlepiej świeże - mogą być też borówki, jeżyny, truskawki lub mix tych owoców) Sposób przygotowania: Masło, jajko, cukier, mąkę i sól - zagnieść. Okrągłą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto(...)jest rzadka. jednak przez ostatnie 10 minut możecie podkręcić piekarnik nawet do 200 stopni. Na powierzchni kremu zrobi się złota skorupka. Po wyjęciu ciasta - jeszcze na ciepłą masę układamy maliny. Smacznego
Kuchnia smakówcukru 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa: 1/2 szklanki gorącej wody 1 galaretka malinowa 250 g śmietanki 30% 150 g malin Sposób wykonania: 1. Robimy biszkopt, białka ubijamy, dodajemy cukier i proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę oraz olej, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia(...)razem ze ściereczką. Pozostawić do wystudzenia. 2. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (pół szklanki), odstawić, by przestygła. 3. Śmietanę (dobrze schłodzoną) ubić, na koniec wlać galaretkę i zmiksować. Dodać maliny i wymieszać. Masę wyłożyć na roladę (trzeba to sprawnie robić, bo masa szybko zastyga). Roladę zwinąć i najlepiej włożyć do lodówki. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: przyslijprzepis.pl
Kuchnia domowa AniWtedy taki deser będzie wręcz idealny. Śmietanowiec to dla wielu z Was powrót do dzieciństwa, a i teraz dzieciom na widok tego ciasta śmieją się oczy. Dla orzeźwienia dodałam maliny i kwaśne czerwone porzeczki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Śmietanowiec z galaretką i owocami. Składniki 1 litr śmietanki 30 % 4 galaretki ja użyłam : malinowa, cytrynowa, agrestowa, owoce tropikalne 150 g malin
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj polecam tarte z malinami. Składniki na ciasto: 250 g mąki krupczatki 125g zimnego masła 2 łyżki cukru szczypta soli 1-2 łyżki zimnej wody żółtko Składniki na krem : 250 ml śmietany kremówki 30 % łyżka cukru pudru cukier waniliowy 250 g serka mascarpone Przygotowanie Suche składniki dajemy na blat, następnie dodajemy schłodzone masło i siekamy nożem. To tak posiekanego masła(...)sztywno z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy śmietanka będzie już ubita małymi porcjami dodawać serek mascarpone. Przygotowanym kremem posmarować wystudzoną tarte i poukładać dowolne owoce. Artykuł Tarta z malinami pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaPrzepis na szybki i smaczny deser, Idealny deser na upalne, letnie dni. Galaretka z dodatkiem owoców sezonowych: truskawek, czerwonej porzeczki i malin. Biały kolor uzyskamy przez dodatek mascarpone. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Galaretka z owocami i mascarpone. Porcje 6 Składniki 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka krystaliczna 2 łyżki mascarpone owoce : truskawki, maliny, czerwona porzeczka Instrukcje Czerwoną galaretkę rozpuszczamy
To co lubię - gotuję i polecamurządzenia. Chociaż kto wie – może kiedyś tam zagości ;) Nie jest to jednak zwykłe ciasto drożdżowe, a ciasto drożdżowe z masą serową i sezonowymi owocami. Ja użyłam wiśni i malin – Wy śmiało możecie zamienić na inne ulubione! Chrupiąca kruszonka to KROPKA NAD I, która dopełnia całość. Spróbujcie! Gorąco polecam! SKŁADNIKI : CIASTO: * mąka pszenna – 400 g * mleko(...)budyń śmietankowy – 40 g * mleko – 125 ml KRUSZONKA: * mąka pszenna 180 g * masło – 80 g * cukier – 160 g * żółtko- 1 szt OWOCE: * wiśnie i maliny- ok. 500 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : CIASTO: 100 ml mleka wlewamy do dzbanka, dodajemy masło, wkładamy mieszadło do zup. Rozpuszczamy 2 minuty / 45C / prędkość 2. Wylewamy, dostawiamy. Do pojemnika wkładamy nóż
Ostra na Słodkoherbatników i masła orzechowego typu crunchy, ale można użyć zwykłego masła, albo zastąpić herbatniki biszkoptami. Co do owoców i galaretki to można użyć dowolnych, ja zdecydowałam się na maliny i borówki. Deser jest lekki i orzeźwiający. Z podanego przepisu wychodzi mniej więcej 3-4 porcje, zależy jakich pucharków czy szklanek użyjmy. Ja zrobiłam 2 deserki w takich pucharkach(...)chudego twarogu 250 g serka/skyru waniliowego lub gęstego jogurtu naturalnego 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody ok. 200 g owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny i borówki) 1 galaretka o smaku owoców leśnych lub jagodowym Wykonanie: Herbatniki zblendować z masłem orzechowym na kruszonkę, którą następnie ułożyć na dno pucharków/szklanek. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić
Healthy food explorerklasy M niepełna szklanka cukru *zamiennie zmielone wiórki kokosowe Na krem: 340 g półtłustego twarogu 300 ml zimnej śmietanki 30% 3,5 łyżki cukru pudru z Magia Kuchni 10 malin Galaretka: 160 g galaretki cytrynowej – użyłam z Magia Kuchni 800 ml wody morele z puszki z Magia Kuchni Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto: Masło rozpuszczamy i studzimy. Gdy będziemy(...)studzimy. W tym czasie robimy krem. Do misy blendera z nożami wkładamy nasz twaróg, cukier puder i wlewamy 200 ml zimnej kremówki. Blendujemy. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy maliny i wlewamy stopniowo resztę śmietanki miksując wszystko do połączenia. Ilość śmietany zależy od rodzaju twarogu. Krem nie może być za rzadki. Uwaga: Ser można wcześniej zmielić i dopiero miksować
Słodkie okruszkizimnej śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru Magia Kuchni 1 puszka mango plastry w lekkim syropie ze sklepu Magia Kuchni odrobina soli kilka pistacji Magia Kuchni mini beziki maliny i listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Na dno słoiczków lub małych szklanek układamy po pół plastra mango i 4-5 mini bezików. Zimną śmietanę ubijamy z niewielką ilością soli(...)puree. Puree z mango wykładamy na warstwę śmietany. Na wierzch każdego deseru układamy po 3-4 mini beziki. Posypujemy wszystko pokruszonymi pistacjami (starczą 2 pistacje na deser). Dekorujemy maliną i listkami świeżej mięty. Podajemy. Smacznego The post Słoneczny deser z mango i bezikami first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszki