herbatników i masła orzechowego typu crunchy, ale można użyć zwykłego masła, albo zastąpić herbatniki biszkoptami. Co do owoców i galaretki to można użyć dowolnych, ja zdecydowałam się na maliny i borówki. Deser jest lekki i orzeźwiający. Z podanego przepisu wychodzi mniej więcej 3-4 porcje, zależy jakich pucharków czy szklanek użyjmy. Ja zrobiłam 2 deserki w takich pucharkach(...)chudego twarogu 250 g serka/skyru waniliowego lub gęstego jogurtu naturalnego 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanki zimnej wody ok. 200 g owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny i borówki) 1 galaretka o smaku owoców leśnych lub jagodowym Wykonanie: Herbatniki zblendować z masłem orzechowym na kruszonkę, którą następnie ułożyć na dno pucharków/szklanek. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić
Healthy food explorerklasy M niepełna szklanka cukru *zamiennie zmielone wiórki kokosowe Na krem: 340 g półtłustego twarogu 300 ml zimnej śmietanki 30% 3,5 łyżki cukru pudru z Magia Kuchni 10 malin Galaretka: 160 g galaretki cytrynowej – użyłam z Magia Kuchni 800 ml wody morele z puszki z Magia Kuchni Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto: Masło rozpuszczamy i studzimy. Gdy będziemy(...)studzimy. W tym czasie robimy krem. Do misy blendera z nożami wkładamy nasz twaróg, cukier puder i wlewamy 200 ml zimnej kremówki. Blendujemy. Przekładamy wszystko do miski, dodajemy maliny i wlewamy stopniowo resztę śmietanki miksując wszystko do połączenia. Ilość śmietany zależy od rodzaju twarogu. Krem nie może być za rzadki. Uwaga: Ser można wcześniej zmielić i dopiero miksować
Słodkie okruszkizimnej śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru Magia Kuchni 1 puszka mango plastry w lekkim syropie ze sklepu Magia Kuchni odrobina soli kilka pistacji Magia Kuchni mini beziki maliny i listki mięty do dekoracji Przygotowanie: Na dno słoiczków lub małych szklanek układamy po pół plastra mango i 4-5 mini bezików. Zimną śmietanę ubijamy z niewielką ilością soli(...)puree. Puree z mango wykładamy na warstwę śmietany. Na wierzch każdego deseru układamy po 3-4 mini beziki. Posypujemy wszystko pokruszonymi pistacjami (starczą 2 pistacje na deser). Dekorujemy maliną i listkami świeżej mięty. Podajemy. Smacznego The post Słoneczny deser z mango i bezikami first appeared on Słodkie okruszki
Słodkie okruszkigorzkiej, ale smak i wygląd deseru znacznie się wtedy zmieni. Nasz Ś mietanowiec z galaretką i czarną porzeczką będzie świetnie smakował z zatopionymi w galaretce owocami - ja użyłam kwaskowatych malin i porzeczek, ale sprawdzą się każde inne sezonowe lub mrożone owoce. Dobrze, by smakowo pasowały do dżemu, na przykład jeśli użyjecie brzoskwiń, można użyć dżemu brzoskwiniowego; truskawkowego do truskawek(...)smaku 100 g białej czekolady, kilka łyżek wiórków kokosowych, opcjonalnie, mielona wanilia, opcjonalnie mały słoik dżemu z czarnej porzeczki (lub jagodowego albo malinowego), 2 galaretki, garść porzeczek i malin lub innych drobnych owoców jagodowych (świeżych lub mrożonych, mrożonych nie trzeba rozmrażać przed dodaniem do galaretki) Śmietanowiec bez pieczenia, przygotowanie: Na spodzie blaszki ułożyć herbatniki. Posmarować je cienką warstwą dżemu. Ubić
Lekcje w kuchniwarstwa, czy nie brzmi to świetnie? Spróbujcie! Przepis na 5 kokilek, z czego jedna to około 92kcal, B: 3,8g, T: 5,9g, W: 6g. Składniki : – 300g truskawek – 100g malin – 5 żółtek – 4 łyżki erytrolu – 1 laska wanilii Żółtka, erytrol i ziarenka z laski wanilii umieszczamy w misce o wysokich ściankach i ucieramy, aż masa będzie bardzo puszysta(...)kokilek wykładamy po 1 łyżce kogla-mogla, na to układamy świeże maliny oraz pokrojone na połówki lub ćwiartki truskawki i ponownie przykrywamy warstwą z 1 łyżki kogla-mogla. Tak przygotowane desery wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C na 8 minut. Dekorujemy listkami mięty i owocami. Podajemy na ciepło. Smacznego! Artykuł Zapiekany kogel mogel z wanilią i owocami FIT pochodzi
Be Fit Be StrongŚwięta przed nami a jak święta to babka musi być, przynajmniej u nas. Dziś propozycja na lekką i pyszna babę z serkiem i malinami. Jest wilgotna i idealnie nadaje się do kawy po świątecznym obiedzie. Polecam gorąco. Baba z malinami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniealkoholu. Przepis na nią jest banalnie prosty. Nie musisz mieć specjalnych umiejętności kulinarnych czy barmańskich. Gwarantuję, że każdy jest w stanie ją zrobić bez żadnego problemu. Składniki: 2 kg malin (najlepiej świeżych ale mrożone też się świetnie sprawdzą) 1 kg cukru 1 l spirytusu Przygotowanie: Dokładnie płuczemy maliny. Przekładamy je do dużej butelki lub słoja. Zasypujemy cukrem i zalewamy spirytusem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!olejem i z mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek: 1 kg mąki pszennej tortowej
moj przepis najest skomplikowany, jest troszkę czasochłonny i pracochłonny. Ale cudownie pyszny i aksamitny – królewski. Składniki na tortownicę 20 cm: Składniki na mus malinowy: 1000 gr świeżych lub mrożonych malin Maliny umieścić w garnuszku, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków (nie blenderem), gotować do momentu aż zmniejszą objętość o około połowę. Przetrzeć przez sitko. Odstawić do całkowitego ostudzenia, schować do lodówki
moj przepis naKobiet. Zapraszam Kobiety na Malinowe Mojito, które zrobią Wam Faceci. 🥃 – 1 ⏰ – 5 minut 🏴☠️ – Koktajl Oczywiście potrzebujemy kilku składników w tym alkoholu 50 ml Bacardi Malinowego Maliny Limonki plasterki Sok limonki 2 łyżeczki cukru Listki mięty Woda sodowa Jeśli mamy już składniki, Malinowe Mojito samo się nie… wypije Po pierwsze włóż cukier, kilka listków mięty(...)limonki do szklanki, lekko ugnieć i wymieszaj. Po drugie dodaj dużo pokruszonego lodu, maliny, listki mięty, plasterki limonki. Teraz po trzecie i najważniejsze wlej Rum, uzupełni wodą sodowa i lekko wymieszaj. Na 8 Marca jak znalazł. To nie jedyny pyszny koktajl, który znajdziesz na mojej stronie 😉 zajrzyj tutaj . „Facet w Kuchni – gotowanie pod wpływem” To grupa kulinarna na Facebook, którą
RafalCookolejem i z mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze są z malinami. Z ciastem pracuje się bardzo fajnie. Polecam wypróbować ten przepis. Składniki na 28-30 bułeczek: 1 kg mąki pszennej tortowej
moj przepis najest skomplikowany, jest troszkę czasochłonny i pracochłonny. Ale cudownie pyszny i aksamitny – królewski. Składniki na tortownicę 20 cm: Składniki na mus malinowy: 1000 gr świeżych lub mrożonych malin Maliny umieścić w garnuszku, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków (nie blenderem), gotować do momentu aż zmniejszą objętość o około połowę. Przetrzeć przez sitko. Odstawić do całkowitego ostudzenia, schować do lodówki
moj przepis nałyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2 łyżkach zimnej wody 1-2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie, ja nie dodawałam) 300-400 g frużeliny wiśniowej, patrz przepis tu kakao do dekoracji kilkanaście malin Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno, boków niczym nie smarować, ani nie wykładać papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 st. Grzałka góra-dół. Białka starannie oddzielić(...)tylką w kształcie dużej gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć rant, kroić ostrym nożem zanurzonym na chwilkę we wrzątku. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą
moj przepis napyszności. Również dla dzieci Składniki (20 sztuk): garść suszonych daktyli bez pestek, 2 łyżki płatków żytnich, 3 łyżki masła orzechowego 100%, 2 łyżki gorzkiego kakao, 2 łyżki sproszkowanej liofilizowanej maliny, 3 łyżki płatków migdałowych. Sposób przygotowania Najpierw suszone daktyle zalej wrzątkiem, tak aby woda zakrywała daktyle. Odstaw na około 10 minut aby zmiękły. W tym czasie zblenduj płatki migdałowe. Posłużą(...)obtaczania kuleczek. Do namoczonych daktyli dodaj masło orzechowe, kakao, sproszkowaną liofilizowaną malinę i płatki żytnie. Wszystko zblenduj na gładką masę. Z gotowej masy formuj rękoma niewielkie kuleczki i obtaczaj je w zblendowanych płatkach migdałowych. Przed spożyciem włóż do lodówki aby stężały. WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 SZTUKI: 40kcal Białko: 1,3g Węglowodany: 4,4g Tłuszcz: 2,3g Błonnik pokarmowy: 0,9 Ładunek
Natka Pietruszkijeść dzieci poniżej 2 roku życia to cukier pomijamy! Składniki na szklaną formę do pieczenia o średnicy 23-25 cm: 0,5 kg obranych, kwaśnych owoców* (np. truskawki, brzoskwinie, maliny, borówki, figi, śliwki) 1 szklanka mąki pszennej (125 g) 1 i 1/4 szklanki mleka (300 ml) 3 jajka (rozmiar L) 1/2 szklanki zwykłego cukru (100 g) szczypta soli masło(...)odmroźcie i odsączcie na durszlaku, aby pozbawić je soku Owoce pokroić na mniejsze kawałki (np. brzoskwinie w grube plasterki, śliwki i figi w ćwiartki, truskawki na połówki, a maliny i borówki pozostawić w całości) i zasypać połową ilością cukru. Lekko wymieszać i odstawić. W międzyczasie jajka wbić do miski i ubić za pomocą trzepaczki lub miksera. Pod koniec ubijania wsypać
Ugotować